'Eten bij...' is de activiteit waarbij in de periode van oktober tot half april elke donderdag een gratis maaltijd werd aanboden aan iedereen die hier behoefte aan heeft. In 2008 werd dit project opgezet met het oog op dak- en thuislozen, maar al snel bleek dat er meer mensen zijn die hier behoefte aan hebben. Niet alleen voor de maaltijd, maar ook voor de aanspraak en de gezelligheid.
Bezoekers van 'Eten bij...' hoeven zich niet vooraf op te geven en hoeven ook niet aangesloten te zijn bij onze kerk.

Regelmatig mogen er nieuwe bezoekers worden ontvangen. De maaltijden die elke week weer opnieuw vers worden bereid, worden erg gewaardeerd. Naast een volle maag vinden mensen ook een luisterend oor. Het zijn echt fantastische avonden waarin mensen elkaar ontmoeten en mogen bemoedigen met de simpele boodschap: we hebben koffie en eten omdat je het waard bent.

De inloop is vanaf 17.30 uur. De maaltijd wordt geserveerd om 18.00 uur. Het geheel eindigt rond 19.00 uur.

Locatie: Gebouw Pinkstergemeente De Brug
Voorheen werden de maaltijden verzorgd op onze eigen locatie aan de Holenweg. Vanaf januari 2016 konden we hier niet langer terecht en is dus gezocht naar andere geschikte locaties. In eerste instantie was dat in het strandpaviljoen Oranje Buiten aan de Schelphoek in Hoorn. Een prachtige locatie voor een prachtig initiatief! Dit seizoen kunnen we terecht in het gebouw van Pinkstergemeente De Brug aan de Marketentster 3 in Zwaag.

Als u wilt kunt u ons helpen.
Allereerst door in uw omgeving bekend te maken dat deze mogelijkheid beschikbaar is. Misschien ook door op deze avonden als vrijwilliger mee te werken. We zoeken koks, maar ook afwassers, gastheren en gastvrouwen, enzovoorts. Als dit u iets lijkt, kunt u contact opnemen met Ruben. En uiteraard kunt u helpen door dit werk financieel te ondersteunen. Giften zijn in de meeste gevallen aftrekbaar voor de belasting.) 
Uiteraard zijn we ook blij met sponsors in natura. Regelmatig helpen winkels ons door eten beschikbaar te stellen, maar ook hier zijn financiële bijdragen van harte welkom.  

Bankgegevens.
Voor deze projecten is een aparte stichting in het leven geroepen. Financiële bijdragen kunt u overmaken op het rekeningnummer van deze stichting: NL23 RABO 0101 1989 65 tnv Stichting Hart voor Hoorn, onder vermelding van "Eten bij".

Contactpersoon: Ruben van der Heijden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Krantenartikel NHD 31 december 2010
Klik op artikel om te lezen in pop-up venster

Komende weken

Inloop/kledingbank
dinsdag 19 december
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1 Hoorn
Inloop/kledingbank
vrijdag 22 december
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1 Hoorn
Kerstavonddienst - GEEN ochtend samenkomst
zondag 24 december
20:30 -
Van Oostzanenstraat 11 Hoorn
Inloop/kledingbank
dinsdag 26 december
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1 Hoorn
Inloop/kledingbank
vrijdag 29 december
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1 Hoorn
Samenkomst
zondag 31 december
10:30 - 12:00
Van Oostzanenstraat 11 Hoorn
Inloop/kledingbank
dinsdag 2 januari
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1 Hoorn
Ga naar boven