(Laatste wijziging: 26 september 2021)


Kerk zijn tijdens corona

Na een lange tijd waarin de hele samenleving behoorlijk beperkt werd door alle corona maatregelen, lijkt het erop dat we onderweg zijn naar het einde van alle maatregelen. Op 25 september is de 1,5 meter maatregel geschrapt als verplichting. En daarmee ook veel andere maatregelen die daar verband mee hielden. Tegelijkertijd constateren we dat het coronavirus nog niet weg is. Gepaste afstand is nog steeds een goede maatregel om de verspreiding van het virus tegen te gaan!

Tegelijk met het vervallen van de 1,5 meter regel is, voor plaatsen waar veel mensen samenkomen, het corona toegangsbewijs ingevoerd als een verplichting in horeca, theater, evenementen e.d. Kerkelijke bijeenkomsten zijn uitgesloten van de verplichting om zo'n corona toegangsbewijs te vragen van hun bezoekers.

Uiteraard zijn we hier blij mee. Een toegangsbewijs zou een behoorlijke inbreuk maken op het open en uitnodigende karakter van kerkelijke bijeenkomsten. Juist is moeilijke tijden is het belangrijk dat mensen kunnen samenkomen om een ontmoeting te hebben met elkaar en met God.

Uiteraard roep dit alles wel de vraag op of het verstandig is om ALLE maatregelen overboord te zetten. Zoals gezegd: het virus is nog niet weg en niet iedereen is gevaccineerd. Ook hebben we soms te maken met mensen die behoren tot een risico groep. We willen niet alleen dat iedereen welkom is, maar we willen ook dat iedereen zich veilig kan voelen in onze samenkomst. 

We hebben daarom besloten om toch een aantal regels en maatregelen te hanteren. Je kunt hieronder lezen welke maatregelen dat zijn. De regels kunnen worden samengevat met het motto: GEEF ELKAAR DE RUIMTE! We houden gepaste afstand, we respecteren het als mensen aangeven dat ze graag afstand willen houden. Om iedereen de gelegenheid te geven om ook afstand te kunnen houden, hebben we de stoelen nog steeds op gepaste afstand staan. We gaan ook niet met anderen in discussie, we respecteren de opvattingen en keuzes van de ander. 

Belangrijk is ook dat je alleen komt als je geen klachten hebt. De basisregel om bij klachten thuis te blijven en jezelf te laten testen geldt nog steeds.

Als je naar aanleiding van deze maatregelen of persoonlijke omstandigheden behoefte hebt aan een gesprek, dan mag je natuurlijk altijd contact opnemen via

  

Maatregelen mbt corona

Deze regels gelden voor iedereen, ook als je gevaccineerd bent.

  • Het is niet langer nodig te reserveren of te registreren. Je kunt dus gewoon komen.
  • We vinden het wel belangrijk dat mensen met klachten thuisblijven. Als je een of meerdere van de vragen van de gezondheidscheck met ‘ja’ moet beantwoorden, kunnen we je helaas niet toelaten.
  • Ontsmet je handen bij binnenkomst.
  • Schud geen handen.
  • We zorgen voor voldoende frisse lucht. Ramen en deuren zijn dus open. (Neem een vest of een trui mee!)
  • De basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ verandert in een dringend advies om ‘gepaste afstand’ te houden. Geef elkaar de ruimte. Maak gebruik van je vaste zitplaats en ga niet door elkaar lopen.
  • We respecteren het als mensen ervoor kiezen afstand te willen houden. Sommige mensen behoren tot een kwetsbare groep of voelen zich niet comfortabel als anderen dichtbij komen. De stoelen staan daarom nog steeds op gepaste afstand zodat iedereen de gelegenheid heeft op afstand te zitten.
  • We gaan niet met elkaar in discussie en respecteren ieders persoonlijke mening.

We vertrouwen erop dat we op deze manier zoveel mogelijk mensen op een gastvrije en veilige manier kunnen ontvangen.

Voor een document met alle richtlijnen:
Coronaregels update 25 september.pdf

 

Algemene opmerkingen

Welke tijden? Welke zondagen?
We komen nu al weer enige tijd live bijeen voor de samenkomst op zondag. In eerste instantie keken we dan samen naar de videoboodschap, maar sinds kort doen we weer zoveel mogelijk onderdelen van de samenkomst echt live. Dit geldt voor de preek, het gebed, de mededelingen etc. Het is mooi om te zien dat er weer echte interactie en echte ontmoeting mogelijk is. Dat is natuurlijk ook de essentie van het samenkomen.
De indeling van de samenkomst is nog steeds aangepast en duurt ook korter dan voor de tijd van corona De tijden voor de samenkomst zijn als volgt:
- Inloop vanaf 10 uur, we schenken koffie en thee!
- samenkomst van 10.30 - ca 11.15 uur
- na afloop is er ook gelegenheid voor een kopje koffie en ontmoeting (denk wel aan de maatregelen: houd gepaste afstand en blijf op je plaats zitten)
- we laten nog geen mandjes rondgaan voor de offergaven. je kunt je gift overmaken via onze bankrekening. Er is ook een brievenbus voor machtigingskaartjes en contanten giften.
- Er is ook opvang voor de kinderen.

De juiste data voor de samenkomsten vind je in de agenda. Houd deze agenda dus goed in de gaten!

We vinden het wel ook heel fijn als iedereen op tijd komt. 

Videoboodschappen - ook online te volgen
Voorlopig bieden we ook nog de online videoboodschappen aan. Deze is op zondag vanaf 10.30 uur te volgen via ons Youtube kanaal. Je kunt deze videoboodschap thuis online bekijken. Alleen of met vrienden die je uitnodigt. Je kunt via de chat ook opmerkingen maken en/of vragen stellen. De videoboodschappen zijn op ons videokanaal ook later nog terug te zien. 

De inhoud van de preek is hetzelfde als die van de live dienst, maar je mist natuurlijk de ontmoeting en de interactie. We weten nog niet hoe lang we doorgaan met deze videoboodschappen. Wellicht zullen die binnenkort worden vervangen door een opname van de live samenkomst. Deze zal dan uiteraard pas enige tijd na de samenkomst beschikbaar zijn.

Kinderkerk
Tijdens de samenkomst is er ook een programma voor de kinderen. De kinderen gaan meteen naar hun eigen samenkomst. 

Beschikbaarheid medewerkers?
We hebben mensen nodig om alles in goede banen te leiden. Misschien hielp je bijvoorbeeld in het koffieteam, maar ben je daarvoor nu niet nodig. We zoeken wel extra mensen voor het host team. Als je beschikbaar bent dan kun je dit aan ons doorgeven.

 

Gebed
Meer dan ooit is het ook belangrijk om te bidden. Voor gezondheid en bescherming voor de mensen in onze omgeving. Maar ook bidden dat ons geloof stand zal houden als het soms niet meezit. Als je een gebedsverzoek hebt, stuur dan een email aan  We zullen dan voor je bidden. Als je wilt, kun je ook vragen of er iemand contact met je op kan nemen. Dat geldt ook als je praktische hulp nodig hebt.

 

Houd deze website in de gaten
Omdat de omstandigheden snel kunnen veranderen, is het belangrijk om deze website goed in de gaten te houden ivm mogelijke aanpassingen. 
Actuele informatie wordt ook doorgegeven via de Nieuwsflits, onze digitale nieuwsbrief. Je kunt jezelf hiervoor aanmelden met de volgende link: aanmelden Nieuwsflits


Wij bidden iedereen heel veel zegen toe in deze bijzondere tijden.
Ben & Hannelies van der Heijden
voorgangers

Nieuwsflits

Word je ook graag op de hoogte gehouden? Meld je dan aan voor onze Nieuwsflits.

Komende periode

Samenkomst
zondag 12 december
10:30 - 11:30
Vredehofstraat 9, 1624 XG Hoorn, Nederland
Bidstond online
maandag 13 december
20:00 - 21:00
https://meet.google.com/nvd-jbik-ifb
Samenkomst
zondag 19 december
10:30 - 11:30
Vredehofstraat 9, 1624 XG Hoorn, Nederland
Samenkomst
zondag 26 december
10:30 - 11:30
Vredehofstraat 9, 1624 XG Hoorn, Nederland
Bidstond
maandag 27 december
20:00 - 21:00
Vredehofstraat 9, 1624 XG Hoorn, Nederland
Samenkomst
zondag 2 januari
10:30 - 11:30
Vredehofstraat 9, 1624 XG Hoorn, Nederland

Klik hier voor de volledige agenda.

Voor activiteiten van Hart voor Hoorn: zie de website www.hartvoorhoorn.nl

Ga naar boven