(Laatste wijziging: 15 september 2021)


Kerk zijn tijdens corona

We zitten al weer geruime tijd in een samenleving waar corona een grote invloed heeft op wat wel en niet mogelijk is. Om het nog lastiger te maken worden de maatregelen ook regelmatig aangepast. Zo hebben we perioden gehad van vrijwel volledige lockdown tot momenten waarop ineens zowat alles weer mogelijk leek. Op het moment dat ik dit schrijf (12 augustus 2021) zijn nog steeds veel activiteiten niet mogelijk. Wel gaan steeds meer mensen op vakantie, ook naar het buitenland. We hopen dat stap voor stap het 'normale leven' weer terug kan keren.

Voor ons als kerk is ook voortdurend zoeken naar wat wel kan en wat niet. En wat verstandig is, en wat niet. Het zal nog wel even duren voordat alles wat we gewend waren weer mogelijk is. Maar gelukkig is er al wel weer meer mogelijk dan voorheen. Op zondagen komen we weer samen, maar wel in aangepaste vorm. En nog niet iedereen komt naar de bijeenkomst en kiest er voor om online te volgen wat we gebeurt. Ook dat is mogelijk.

Ik wil hier nog maar eens benadrukken dat de kerk meer is dan één samenkomst op zondagmorgen. Ook op andere momenten in de week hebben we contact, bijvoorbeeld via de LIFE groepen. Maar ook omdat sommigen afspreken om samen te gaan sporten, of ergens een terrasje te zoeken. Of gewoon bij elkaar thuis op de koffie. En wat te denken van een berichtje via whatsapp of email? Ook via de telefoon is het mogelijk contact te houden. En we hebben geleerd hoe je ook via beeld-bellen contact kunt hebben, zelfs met mensen die zich ver weg in het buitenland bevinden.

Ik hou van de uitspraak: WIJ GAAN NIET NAAR DE KERK, WIJ ZIJN DE KERK! Bij elke ontmoeting wil God in ons midden zijn en ons gebruiken om elkaar te bemoedigen, te ondersteunen en te helpen om te groeien in onze wandel met God.

Hieronder vind je bijzonderheden over hoe we dit in deze tijd allemaal vorm proberen te geven.

  

Maatregelen mbt corona

Om het voor iedereen veilig te houden, houden we ons als we samenkomen aan de volgende regels. We weten dat dit niet altijd gemakkelijk is, en soms ook tegen ons gevoel in gaat, maar door ons aan de regels te houden zijn we toch in staat om elkaar fysiek te ontmoeten. De regels die we hanteren zijn ongetwijfeld bij iedereen bekend, maar soms zijn er toch vragen. Bijvoorbeeld omdat de regels van de overheid niet automatisch ook voor kerken van toepassing zijn. Wij hebben er echter voor gekozen om zoveel mogelijk in overeenstemming mete de regels van de overheid te handelen.

De maatregelen om het veilig te houden
Hieronder de maatregelen zoals wij ze toepassen op een rijtje:
- Als je ziek bent, blijf je thuis. Dat geldt ook als je in quarantaine moet.
- Hoest in je elleboog, schud geen handen, we huggen en/of zoenen niet
- Desinfecteer je handen als je binnenkomt.
- Houd steeds 1,5 meter afstand. (Dit geldt niet voor leden van hetzelfde gezin en kinderen onder de 13 jaar)
- Maak gebruik van de aangewezen zitplaats, ga niet zelf stoelen verplaatsen. Mensen uit het zelfde gezin mogen bij elkaar zitten.
- Gelukkig mogen we weer samen zingen. We beperken dit echter tot een enkel lied.
- Volg de aanwijzingen van de gastheren/gastvrouwen goed op, dan houden we het veilig en leuk voor iedereen.
- Het dragen van een mondkapje is inmiddels vrijwel nergens meer verplicht. Ook bij onze samenkomsten is het dragen van een mondkapje niet nodig, maar als je het prettig vindt om dit wel te dragen dan ben je daarin natuurlijk vrij.

Graag vooraf reserveren
Omdat we een beperkte capaciteit hebben is het prettig als iedereen vooraf een plekje reserveert, zodat we kunnen garanderen dat iedereen een zitplaats heeft en de stoelen goed kunnen worden klaargezet.
Reserveren/informeren kan telefonisch of via sms/whatsapp, beide op het speciale nummer 0651 248 930. Vriendelijk verzoek om  uiterlijk op vrijdag te reserveren zodat we alles in gereedheid kunnen brengen. Geef ook aan of er kinderen meekomen. Bij het reserveren geef je aan met hoeveel mensen uit hetzelfde gezin je komt. We zorgen dan dat je bij elkaar kunt zitten.
Vergeten te reserveren? Geen probleem. Zolang er plaats is zul je echt niet worden weggestuurd.

Registratie contactgegevens
De overheid vraagt van ons dat we bezoekers vragen om hun contactgegevens te registreren. Dit is vrijwillig en belangrijk ivm het bronnen- en contactonderzoek van de GGD. Uw gegevens worden uitsluitend voor dit bronnen en contactonderzoek gebruikt en worden niet langer dan twee weken bewaard.

Welke tijden? Welke zondagen?
De samenkomst is iets anders ingedeeld dan gewoonlijk en duurt korter. De tijden voor de samenkomst zijn als volgt:
- Inloop vanaf 10 uur, we schenken koffie en thee!
- samenkomst van 10.30 - ca 11.15
- na afloop is er ook gelegenheid voor een kopje koffie en ontmoeting (denk wel aan de maatregelen: houd afstand en blijf op je plaats zitten)

De juiste data voor de samenkomsten vind je in de agenda. Houd deze agenda dus goed in de gaten!

Het is belangrijk dat iedereen op tijd komt, zodat de gastheren/gastvrouwen iedereen naar hun zitplaats kunnen begeleiden. Ga meteen naar je plaats, ga niet in groepjes staan. Volg de aanwijzigingen van de gastheren/gastvrouwen. Zij vragen je onder andere om je handen schoon te maken bij binnenkomst en wijzen je naar je zitplaats.

Videoboodschappen - ook online te volgen
Er zijn op dit moment dus twee manieren om de samenkomst te beleven. Op dit moment verzorgen we nog elke week een videoboodschap. Deze is op zondag vanaf 10.30 uur te volgen via ons Youtube kanaal. Je kunt deze videoboodschap thuis online bekijken. Alleen of met vrienden die je uitnodigt. Je kunt via de chat ook opmerkingen maken en/of vragen stellen. De videoboodschappen zijn op ons videokanaal ook later nog terug te zien.

Je kunt ook naar de Vredehofstraat komen waar we de videoboodschap gezamenlijk bekijken en gelegenheid hebben om dit samen te beleven. We merken dat het samenkomen toch iets toevoegt aan de beleving. Dus als dit een mogelijk voor je is, dan is dit zeker aan te reden.

Kinderkerk
Tijdens de samenkomst is er ook een programma voor de kinderen. De kinderen gaan meteen naar hun eigen samenkomst. 

Beschikbaarheid medewerkers?
We hebben mensen nodig om alles in goede banen te leiden. Misschien hielp je bijvoorbeeld in het koffieteam, maar ben je daarvoor nu niet nodig. We zoeken wel extra mensen voor het host team. Als je beschikbaar bent dan kun je dit ook doorgeven op het genoemde telefoonnummer.

 

Gebed
Meer dan ooit is het ook belangrijk om te bidden. Voor gezondheid en bescherming voor de mensen in onze omgeving. Maar ook bidden dat ons geloof stand zal houden als het soms niet meezit. Als je een gebedsverzoek hebt, stuur dan een email aan  We zullen dan voor je bidden. Als je wilt, kun je ook vragen of er iemand contact met je op kan nemen. Dat geldt ook als je praktische hulp nodig hebt.

 

Houd deze website in de gaten
Omdat de omstandigheden snel kunnen veranderen, is het belangrijk om deze website goed in de gaten te houden ivm mogelijke aanpassingen. 
Actuele informatie wordt ook doorgegeven via de Nieuwsflits, onze digitale nieuwsbrief. Je kunt jezelf hiervoor aanmelden met de volgende link: aanmelden NieuwsflitsWij bidden iedereen heel veel zegen toe in deze bijzondere tijden.
Ben & Hannelies van der Heijden
voorgangers

Nieuwsflits

Word je ook graag op de hoogte gehouden? Meld je dan aan voor onze Nieuwsflits.

Komende periode

GEEN Samenkomst WEL videoboodschap
zondag 26 september
10:30 - 11:30
Samenkomst
zondag 3 oktober
10:30 - 11:30
Vredehofstraat 9, 1624 XG Hoorn, Nederland
Bidstond
maandag 4 oktober
20:00 - 21:00
Vredehofstraat 9, 1624 XG Hoorn, Nederland
Samenkomst
zondag 10 oktober
10:30 - 11:30
Vredehofstraat 9, 1624 XG Hoorn, Nederland
Samenkomst
zondag 17 oktober
10:30 - 11:30
Vredehofstraat 9, 1624 XG Hoorn, Nederland
Bidstond
maandag 18 oktober
20:00 - 21:00
Vredehofstraat 9, 1624 XG Hoorn, Nederland

Klik hier voor de volledige agenda.

Voor activiteiten van Hart voor Hoorn: zie de website www.hartvoorhoorn.nl

Ga naar boven