Pasen 2016

Op Goede Vrijdag staan we stil bij het lijden en sterven van Jezus. Satan dacht dat hij voor eens en altijd had afgerekend met de Zoon van God en voor altijd zijn macht in de wereld kon blijven uitoefenen. Helaas voor hem en gelukkig voor ons was de dood van Jezus echter niet het einde. Op de derde dag vonden enkele vrouwen een leeg graf! Jezus deed wat niemand voor mogelijk had gehouden: Hij stond op uit de dood!

Omdat we weten hoe het afliep kunnen we inderdaad spreken over 'Goede Vrijdag'. Dit neemt niet weg dat het lijden en sterven van Jezus heel reëel was. Het was geen goocheltrucje of een simpel kunstje. Hoe verschrikkelijk het is geweest blijkt wel als je leest dat zijn zweet bloed werd. Maar Hij deed het, Hij gaf zijn leven voor ons allemaal.

Om daar bij stil te staan komen we op Goede Vrijdag samen om het Avondmaal te vieren en in het vieren van het Avondmaal stil te staan bij dit lijden en sterven. Het samenzijn duurt omstreeks een uur. Als u erbij wilt zijn dan bent u van harte welkom. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Locatie: Aula Stormvogel - ingang Van Oostzanenstraat te Hoorn.

Het belangrijkste feest in de christelijke kerk is zonder enige twijfel het Paasfeest waarbij we vieren en gedenken dat Jezus opstond uit de dood. Door Zijn opstanding liet Hij zien dat God bij alle dingen in deze wereld het laatste woord heeft!

Op eerste Paasdag vieren wij de Opstanding van Jezus met een gezellig Paasbrunch. De inloop is vanaf 10.00 uur en rond de klok van 13.00 uur gaan we weer naar huis. Zoals altijd is ook hier iedereen weer van harte welkom!!!! We zien weer uit naar een gezellig familiefeest. Het is de bedoeling dat iedereen wat te eten meeneemt, maar geen dingen die moeten worden opgewarmd. Als iedereen genoeg meeneemt voor het aantal mensen waar je mee komt, dan is er genoeg voor iedereen. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Uiteraard mag u ook vrienden en kennissen meenemen. Er is plaats voor iedereen! Een mooie manier om kennis te maken met onze gemeente. Tijdens de brunch zal er ook aandacht worden gegeven aan het Paasverhaal en wordt er ook gezongen. 

Locatie: Aula Stormvogel - ingang Van Oostzanenstraat te Hoorn

Komende weken

Samenkomst
zondag 22 april
10:30 - 12:00
Van Oostzanenstraat 11 Hoorn
Free Choice
dinsdag 24 april
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1, Hoorn
Free Choice - avond
woensdag 25 april
19:00 - 21:00
Mosterdsteeg 1, Hoorn
Free Choice
vrijdag 27 april
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1, Hoorn
Samenkomst
zondag 29 april
10:30 - 12:00
Van Oostzanenstraat 11 Hoorn
Free Choice
dinsdag 1 mei
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1, Hoorn
Free Choice
vrijdag 4 mei
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1, Hoorn
Samenkomst
zondag 6 mei
10:30 - 12:00
Van Oostzanenstraat 11 Hoorn

Klik hier voor de volledige agenda.

Voor activiteiten van Hart voor Hoorn: zie de website www.hartvoorhoorn.nl

Ga naar boven