Reserveren nu


615 meter September weer van start!

Zoals eerder aangekondigd: we gaan weer beginnen met onze samenkomsten op de zondagmorgen. Uiteraard kan dit alleen als we alles zorgvuldig regelen. Je vindt hier alle bijzonderheden op een rijtje.

Lees het alsjeblieft aandachtig door. Bij vragen:
bel ons speciale informatienummer
0651 248 930
.

De maatregelen om het veilig te houden
We houden ons uiteraard aan de richtlijnen van de overheid. Waarschijnlijk bekend, maar hier toch nog even op een rijtje:
- Als je ziek bent, blijf je thuis.
- Houd 1,5 meter afstand
- Hoest in je elleboog
- Geen handen schudden 
- Niet huggen en/of zoenen
- Iedereen maakt gebruik van de aangewezen zitplaats, er mogen geen stoelen worden verplaatst. Mensen uit het zelfde gezin mogen bij elkaar zitten.
- Er is geen samenzang, wel luisteren we naar een aantal liederen van onze worshipleiders.
- Volg de aanwijzingen van de gastheren/gastvrouwen goed op, dan houden we het veilig en leuk voor iedereen.

Reserveren verplicht
Omdat we niet iedereen gelijktijdig kunnen ontvangen, gaan we twee korte diensten houden. Iedereen dient zich van te voren aan te melden, zodat we kunnen garanderen dat iedereen een zitplaats heeft en de stoelen goed kunnen worden klaargezet.
Reserveren/informeren kan telefonisch of via whatsapp, beide op het speciale nummer 0651 248 930. Dit reserveren dient uiterlijk op vrijdag te gebeuren zodat we alles in gereedheid kunnen brengen. Ook de kinderen moeten worden aangemeld. Bij het reserveren geef je aan met hoeveel mensen uit hetzelfde gezin je komt. We zorgen dan dat je bij elkaar kunt zitten.

Welke tijden?
De tijden voor de samenkomsten zijn als volgt:
1e dienst: inloop 09.50, dienst van 10.00 - 10.45
(Alleen tijdens de eerste dienst is er ook een kinderprogramma)
2e dienst: inloop 11.05, dienst van 11.15 - 12.00
(tijdens de tweede dienst is er GEEN kinderprogramma).

Het is belangrijk dat iedereen op tijd komt, dat wil zeggen: 5 tot 10 minuten voor het begin van de dienst, zodat de gastheren/gastvrouwen iedereen naar hun zitplaats kunnen begeleiden. Kom niet te vroeg, anders moet je wachten en is het moeilijk om afstand te bewaren.
Volg de aanwijzigingen van de gastheren/gastvrouwen. Zij vragen je onder andere om je handen schoon te maken bij binnenkomst en zij begeleiden je naar je zitplaats.

Het is de bedoeling dat iedereen na afloop meteen vertrekt. Er is helaas dus geen koffie en thee. Neem eventueel zelf een flesje drinken mee. Nodig mensen uit om mee naar huis te gaan en samen een bakkie te doen en na te praten. Ga ook NIET in groepjes bij elkaar staan op straat!

Om te beginnen om de twee weken - welke data?
We beginnen met tweewekelijkse diensten. Dat is voorlopig dus op 6 en 20 september, enz. Op de tussenliggende zondagen is er een videoboodschap zoals nu ook wordt verzorgd. In die weken willen we iedereen aanmoedigen om als LIFE groep samen te komen.

Kinderkerk
Alleen tijdens de eerste dienst is er een kinderkerkprogramma. De kinderen gaan meteen naar hun eigen samenkomst. Na afloop worden ze door de leiders van de kinderkerk waar teruggebracht. 

Avondmaal en offergave
Op 6 september vieren we ook het Avondmaal. Dit zal vooraf worden klaargezet zodat ook hierbij niemand binnen de 1,5 meter hoeft te komen.
Je kunt je offergave geven in de mandjes bij het verlaten van de zaal. Dit kan contant of via een machtigingskaart. Je kunt natuurlijk ook zelf je gift overmaken.

Blijf je liever nog thuis?
Als je ziek bent dan blijf je natuurlijk thuis. Misschien behoor je tot een risicogroep, zodat je liever nog thuisblijft. Heel begrijpelijk en verstandig. Wil je dit ook doorgeven zodat we hiervan op de hoogte zijn? 
We zullen in ieder geval een geluidsopname verzorgen van de samenkomst. We zoeken nog naar een mogelijkheid om ook videobeelden beschikbaar te stellen. 

Beschikbaarheid medewerkers?
We hebben mensen nodig om alles in goede banen te leiden. Misschien hielp je bijvoorbeeld in het koffieteam, maar ben je daarvoor nu niet nodig. We zoeken wel extra mensen voor het hostteam. Als je beschikbaar bent dan kun je dit ook doorgeven op het genoemde telefoonnummer.

Er zijn een hoop dingen om aan te denken, maar gelukkig kunnen we elkaar snel weer in levende lijve ontmoeten! Wij zien er in ieder geval weer naar uit!

 

Preek en kinderkerk online
Van de samenkomsten wordt zoals gebruikelijk een audio opname gemaakt. In de weken dat er geen samenkomst is, zal een videoboodschap beschikbaar zijn die iedereen via de website kan bekijken. De audio opnamen en de videoboodschappen zijn te vinden onder preken.dehoorn.net.
Ook voor de kinderen is er materiaal online. Dit is te vinden onder kinderkerk.dehoorn.net.

 

LIFE groepen - omzien naar elkaar
In zijn toespraak zei de Koning: "Het coronavirus kunnen we niet uitroeien, maar het eenzaamheidsvirus wel." Ook van andere kanten klinkt de terechte oproep om te zien naar elkaar. We doen dit in De Hoorn allereerst door middel van de zogenaamde LIFE-groepen. Dit zijn kleine groepen die regelmatig samen komen om samen te bidden, de bijbel te lezen, maar ook elkaar gewoon ontmoeten. Vriendschap, verbondenheid, omzien naar elkaar. Niemand hoeft eenzaam of alleen te zijn. Eris  voor iedereen die dit wil een LIFE groep waar jij in past. Voor meer informatie: zie elders op deze website.

Natuurlijk zie we ook om naar mensen in onze omgeving: in je straat, je familie, je werk, je school, je sportvereniging. Zoek elkaar op, doe iets samen. Respecteer natuurlijk wel de regels van de RIVM.  Binnen deze regels is er tegenwoordig gelukkig genoeg ruimte om elkaar te ontmoeten!

 

Gebed
Meer dan ooit is het ook belangrijk om te bidden. Voor gezondheid en bescherming voor de mensen in onze omgeving. Maar ook bidden dat ons geloof stand zal houden als het soms niet meezit. Als je een gebedsverzoek hebt, stuur dan een email aan  We zullen dan voor je bidden. Als je wilt, kun je ook vragen of er iemand contact met je op kan nemen. Dat geldt ook als je praktische hulp nodig hebt.

 

Houd deze website in de gaten
Omdat de omstandigheden snel kunnen veranderen, is het belangrijk om deze website goed in de gaten te houden ivm mogelijke aanpassingen. 
Actuele informatie wordt ook doorgegeven via de Nieuwsflits, onze digitale nieuwsbrief. Je kunt jezelf hiervoor aanmelden met de volgende link: aanmelden NieuwsflitsWij bidden iedereen heel veel zegen toe in deze bijzondere tijden.
Ben & Hannelies van der Heijden
voorgangers

Nieuwsflits

Word je ook graag op de hoogte gehouden? Meld je dan aan voor onze Nieuwsflits.

Komende weken

Free Choice
vrijdag 25 september
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1, Hoorn
Samenkomst ONLINE
zondag 27 september
Free Choice
dinsdag 29 september
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1, Hoorn
Free Choice
vrijdag 2 oktober
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1, Hoorn
Samenkomst??
zondag 4 oktober
10:30 - 12:00
Van Oostzanenstraat 11, Hoorn
Free Choice
dinsdag 6 oktober
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1, Hoorn
Free Choice
vrijdag 9 oktober
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1, Hoorn

Klik hier voor de volledige agenda.

Voor activiteiten van Hart voor Hoorn: zie de website www.hartvoorhoorn.nl

Ga naar boven